Sunday, September 11, 2005

VIG 3: TITÒLEGS LITERARIS

Us proposem un joc per les hores lliures de l’estiu. Es tracta de diàlegs o monòlegs fets a partir de títols d’obres literàries. Les úniques normes són que els títols s’han d’utilitzar complets, que no s’hi poden afegir nexes ni incorporar-hi paraules noves i que al final s’ha de donar la solució autorial en forma de successió dels noms dels autors per ordre d’aparició. Els col·laboradors verbigràcix poden optar per elaborar titòlegs nous, o completar els que nosaltres proposem (una variant serien els titòlegs cinematogràfics o musicals). Veiem-ne alguns exemples:

‘Ellas no se dan cuenta’

­- Lolita (la máquina de follar): Querido Miguel, París era una fiesta.
- Miguel Strogoff (el hombre sin atributos): París no se acaba nunca, Lolita…
- Lolita: ¡Si esto es un hombre!
- Miguel Strogoff (a sangre fría): Siempre somos demasiado buenos con las mujeres…

FÓRMULA:
Vian, Nabokov, Bukowski, Ginsburg, Hemingway, Verne, Musil, Vila-Matas, (Nabokov), (Nabokov), Primo Levi, (Verne), Capote, Queneau.

‘Confesiones de un comedor de opio inglés’

“Antes de amanecer, la feria de las vanidades, vestida de luz, atravesó los campos…” Así hablaba Zaratustra, un hombre valiente, cándido (un caso clínico), al filo del agua sobre el océano, descalzo, viviendo por la palabra.


FÓRMULA: De Quincey, Gerhart Hauptmann, Tackeray, Jaroslav Seifert, Moshe Shamir, Nietzsche, Jordan Radichkov, Voltaire, Buzzati, Agustín Yáñez, Edmundo de Amicis, Zaharie Stancu, Alice Walker.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home